Door een bestelfout heeft de gemeente in een wijk in de Canadese stad Ottawa geen verbodsborden voor vrachtwagens op laten hangen, maar voor tractors.

Een boze tractorbezitter in de wijk North Gower merkte de borden maandag op, die opeens waren geplaatst tijdens wegwerkzaamheden en nam contact op met de wijkraad van gemeente, meldt CBC.

Raadslid Scott Moffatt kwam erachter dat de borden eigenlijk verbodsborden hadden moeten zijn voor vrachtwagens die tien dagen door werkzaamheden niet door de wijk mochten rijden. De gemeente had echter de verkeerde borden besteld door een verkeerde code in te vullen op het bestelformulier.

"Het is een code met vier cijfers. Twee letters en twee nummers. Kennelijk zijn er plekken in de provincie waar geen tractors mogen komen en deze borden nodig zijn, zoals op snelwegen", zegt Moffatt.

De borden worden verwijderd, maar het raadslid snapt nog altijd niet waarom de verkeerd bestelde borden zijn opgehangen. "Waar ik mij over verbaas is dat niemand heeft gedacht: 'de stad zou toch niet echt willen dat wij deze tractorborden op gaan hangen?'"