Amerikaanse tiener redt 3-jarig zusje uit brandend huis

Een 16-jarige Amerikaanse jongen heeft in de Amerikaanse stad Epping zijn 3-jarige zusje uit een brandend huis gered.

Toen 's avonds het brandalarm klonk, dacht moeder Julia Hutchins dat er iets met de oven was. Al snel bleek het huis in lichterlaaie te staan. De vrouw haalde haar kroost en hun neefje uit het brandende huis, maar ontdekte in de voortuin dat één van haar vijf kinderen ontbrak. De vader van het gezin was nog van zijn werk onderweg naar huis.

De oudste zoon bedacht zich geen moment en snelde naar binnen. Door de rook baande Brandon Hutchins zich een weg naar de kamer van zijn zusje Melodi, die onverstoord televisie zat te kijken. Hij pakte haar op en rende weer naar beneden om zichzelf en zijn zusje in veiligheid te brengen.

"Het was erg eng en heet", verklaarde de tiener later tegenover Seacoast Online. "Ik kon niet ademen en dacht dat ik dood kon gaan. Eenmaal buiten heb ik alleen maar gehoest."

Renovatie

Vier minuten later arriveerde de brandweer, die kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. Het huis liep wel flinke schade op. De renovatie neemt naar verwachting zes maanden in beslag. In de tussentijd verblijft de familie in een hotel.

Volgens de brandweer is het nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. Het lijkt erop dat het vuur buitenshuis is begonnen. De familie verblijft tijdelijk in een hotel.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie