Een vrouw in de Amerikaanse stad Portland heeft per ongeluk een auto gestolen die er hetzelfde uitzag als de auto die zij van een vriendin had geleend. Toen ze achter haar fout kwam, liet ze een briefje achter en benzinegeld.

Erin Hatzi zag dinsdag dat haar rode Subaru die normaal gesproken voor haar huis stond, verdwenen was, meldt Oregon Live.

Op Facebook plaatste de vrouw beelden van een beveiligingscamera en ze lichtte de politie in. Die zag dat de auto woensdagavond werd teruggebracht en wilde de vrouw die in de auto zat arresteren.

De vrouw bleek echter een briefje met excuses bij zich te hebben en dertig dollar (ongeveer 28 euro). Ze zei dat ze de auto van een kennis had geleend, maar dat ze per ongeluk precies dezelfde auto had meegenomen. Toen de kennis zag dat de auto niet de goede was, vroeg ze de vrouw om de auto weer terug te brengen met het geld.

Dat verhaal bleek, na bestudering van de beelden, inderdaad te kloppen. Volgens de politie vertoonde de vrouw niet het gedrag van een autodief. De politie meldde ook dat het in sommige gevallen kan dat een autosleutel van een bepaald automodel ook op andere auto's van hetzelfde model past.