Standbeeld van naakte Donald Trump op veilingsite VS aangeboden

Een van de standbeelden van een naakte Donald Trump, die in verschillende Amerikaanse steden werden geplaatst, is te koop aangeboden op een veilingsite. Het beeld moet tussen de 10.000 en 20.000 dollar (ongeveer 18.000 euro) opleveren.

Een deel van de opbrengst van het beeld dat geveild wordt door Julien’s Auctions gaat naar een organisatie die immigranten steunt, wordt op de veilingsite vermeld.

De beelden, die door een kunstenaarscollectief zijn gemaakt, verschenen in augustus op drukke plekken in New York, San Francisco, Seattle, Cleveland en Los Angeles. Het beeld uit Los Angeles is nu te koop aangeboden.

Het is het enige beeld dat niet in beslag is genomen of is vernietigd omdat een galleriehouder het beeld wist te redden en in zijn collectie opnam.

Video: Zo werd 'The Emperor Has No Balls' gemaakt

Siliconen

De beelden hebben de naam The Emperor Has No Balls, ofwel 'de keizer heeft geen ballen' en zijn gemaakt van ongeveer hondervijftig kilo klei en siliconen, vertelde een van de makers eerder tegen The Washington Post.

Het project is geïnspireerd op De nieuwe kleren van de keizer een verhaal van de Deense schrijver Hans Christian Andersen over een zelfverzekerde leider zonder kleren, zegt een woordvoerder van de kunstenaars tegen de Amerikaanse krant.

Het beeld van Trump, dat op 22 oktober in Los Angeles wordt geveild, maakt deel uit van een veiling over straatkunst waarbij ook werken van onder anderen Banksy te koop zijn.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie