Canadese Tacoketen excuseert zich voor variatie op uitspraak Trump

Een populaire tacoketen in de Canadese stad Toronto heeft de woede van een deel van haar klanten op de hals gehaald door een variatie van een obscene opmerking van Donald Trump als onderschrift voor een foto te gebruiken.

De keten La Carnita plaatste een foto van een tacogerecht op Instagram waarbij stond: 'Wat als Donald had gezegd? Grijp haar bij de taco?', meldt Toronto Star.

Dit is een variatie op de opmerking van Donald Trump in een vorige week uitgelekte video waarin hij sprak over het grijpen van vrouwen bij hun geslachtsdeel. Trump heeft inmiddels meerdere malen zijn excuses aangeboden voor het gesprek dat hij afdeed als 'kleedkamerpraat'.

Het bericht op Instagram van de tacoketen leidde tot vele verontwaardigde reacties. De keten verwijderde het bericht, maar op de Facebookpagina bleven mensen hun verontwaardiging uiten over het feit dat La Carnita een seksueel getinte uitspraak die denigrerend was tegenover vrouwen gebruikt heeft om eigen producten te promoten.

Excuses

Op Facebook schreef La Carnita een bericht waarin excuses werd aangeboden voor het fotobijschrift. "We hebben een grote vergissing gemaakt. We gebruikten een fotobijschrift dat dom, grof en ongevoelig was. Toen we begrepen dat wij fout zaten, hebben wij de foto direct verwijderd."

Later kondigde de keten ook aan dat mensen die een hoge functie binnen het bedrijf hebben een cursus moeten volgen waarin zij beter leren begrip te kweken voor gevoelige kwesties. Ook geeft het bedrijf acht weken lang een deel van de opbrengst aan een goed doel dat zich onder meer inzet om geweld tegen vrouwen tegen te gaan.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie