Een Britse man heeft woensdag zijn 401e marathon in 401 dagen gelopen. Hij wil hiermee pesten onder de aandacht brengen.

De 34-jarige Ben Smith is jaren lang gepest op school, omdat hij homoseksueel is. Smith ging langs 100 scholen en haalde 250.000 Pond op voor anti-pestorganisaties Stonewall en Kidscape.

"Het is een achtbaan geweest. Ik denk niet dat mijn voeten de grond hebben geraakt. Ik denk ik de komende weken, nadat de storm weer is gaan liggen, goed ga nadenken over wat er is gebeurd elke dag", aldus Smith.

Video: Smith rent voor de 401e keer over de finish

Brit rent 401 marathons in 401 dagen
Brit rent 401 marathons in 401 dagen

Ouders

"Hij heeft het niet voor zichzelf gedaan", zegt moeder Beverley. "Hij heeft het gedaan zodat geen enkel kind hoeft mee te maken wat Ben heeft meegemaakt. Zodat de organisaties genoeg middelen hebben om voor die kinderen en hun ouders klaar te staan."

Langs de weg verzamelden zich 9000 mensen om de actievoerder aan te moedigen tijdens zijn tocht van in totaal 16,908 kilometer. Smith nam binnen die tijd tien dagen pauze om te herstellen van een opgelopen navelbreuk. De tijd die hiermee verloren ging compenseerde hij met extra kilometers op de dagen daarna.