De officiële website van de Republikeinse partij heeft woensdag de winnaar van het debat tussen de Amerikaanse vice-presidentskandidaten uitgeroepen voordat het gesprek tussen de twee had plaatsgevonden.

De Republikeinse vice-presidentskandidaat Mike Pence werd ruim twee uur voordat het debat begon door GOP.com uitgeroepen tot de "duidelijke winnaar", schrijft CBS News.

In het artikel met de titel 'Wie het vicepresidentiële debat won' werden de hoogtepunten van het debat aangestipt. Pence zou hebben uitgeblonken bij economische onderwerpen en het aankaarten van schandalen rond de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton.

"Tijdens het debat hebben we de feiten gecheckt en de conclusie was duidelijk. Mike Pence is overduidelijk de winnaar van het debat", schreef de site.

Ook werd uitgehaald naar het Democratische kamp. "Tim Kaine was niet in staat om Clinton te verdedigen. Het Amerikaanse volk heeft gesproken en het blijkt dat Hillary Clinton de grote verliezer van de avond is."

Na de ontdekking van de fout werd de pagina offline gehaald. GOP.com verwijst naar Grand Old Party, de andere naam voor de Republikeinse partij.