Canadese man tientallen keren per dag gebeld door radioluisteraars

Een Canadese man wordt omdat zijn nummer vrijwel identiek is aan dat van een radioprogramma tientallen keren per dag gebeld door luisteraars, maar echt erg vindt hij het niet, zegt hij.

Mark Jackson krijgt vooral als het programma CBC's Island Morning prijsvragen houdt veel telefoontjes, zegt hij aan CBC News.

Jackson woont in de provincie Nova Scotia, waar het netnummer 1-902 is. Het nummer van het radioprogramma eindigt ook op 680-1898, net als het nummer van Jackson maar begint met 1-800, een nummer dat veel bedrijven gebruiken. Mensen blijven uit gewoonte echter het netnummer bellen en krijgen dan dus Jackson aan de lijn.

Meestal legt hij naar eigen zeggen geduldig aan de bellers uit welk nummer ze wel moeten bellen, maar soms geloven de bellers niet dat ze niet naar het radiostation hebben gebeld en moet Jackson ze uitgebreid overtuigen.

Alaska

Af en toe heeft de Canadees ook langere gesprekken met de bellers, zegt hij. Jackson zegt zich vooral een gesprek van twintig minuten te herinneren met iemand uit Alaska.

Jackson zegt begrip te hebben voor de bellers. "Mensen worden enthousiast van een wedstrijd of andere dingen die worden gezegd op de radio en dan bellen ze uit gewoonte het verkeerde regionummer."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie