Medewerkers van een supermarkt in Nijkerk hebben zondag een toornslang van ongeveer 60 centimeter groot gevonden tussen het fruit.

De slang is hoogstwaarschijnlijk met een partij druiven meegereisd uit Zuid-Europa, zegt Alfred de Wild van de Dierenambulance Nijkerk.

De medewerkers zagen de slang kort voor sluitingstijd. Volgens De Wild is de kans groot dat de slang er al de hele dag lag. "Als de druiven gekoeld worden vervoerd, dan wordt de slang inactief. In de winkel warmt de slang dan weer langzaam op en gaat hij weer bewegen."

De dierenambulance heeft het dier meegenomen naar een opvang voor dieren in Bussum. Het dier was volgens de medewerker van de Dierenambulance lastig te vangen. "Hij was nogal actief en bijterig."

Voorzichtig

Omdat de dierenambulancemedewerkers in eerste instantie niet wisten met welke slang ze te maken hadden, waren ze zeer voorzichtig. Het dier kon uiteindeljik zonder dat het iemand beet worden gevangen.

Bij aankomst bij de dierenopvang in Bussum bleek dat het om een toornslang ging. De toornslang eet vooral kleine zoogdieren. Zijn beet is niet giftig.

Het is nog niet bekend wat er met het dier gebeurt. De Wild: "Maar het zou kunnen dat hij weer teruggaat naar Zuid-Europa. Wij hebben ooit een schorpioen aangetroffen die uit Italië kwam en die is toen door iemand die daar toch naartoe moest weer in het wild uitgezet.