Een reclame op internet voor een lokale Japanse viskwekerij waarin een meisje verandert in een paling is teruggetrokken omdat sommige mensen de video seksistisch vonden.

Het stadje Shibushi in het zuiden van Japan liet een spotje maken van twee minuten dat moest uitleggen dat de plaats bekend is door het kweken van paling, meldt AFP.

De reclame begint met een meisje in een zwart badpak in een zwembad dat een man vraagt haar te voeren. Ook is te zien hoe ze luiert langs het zwembad en met een hoepel speelt.

Vervolgens komen wat mooie landschapsbeelden voorbij van het zuiden van Japan. In het beeld daarna is te zien hoe het meisje in het zwembad springt en verandert in een paling. "We kweken (paling) met zorg", luidt de slogan.

'Pervers'

Kijkers uitten hun kritieken voornamelijk op Twitter. "Het doet me denken aan een meisje dat ontvoerd en opgesloten is. Het zijn de wanen van een perverseling", stelt iemand. Volgens een ander moet "deze seksistische video verwijderd worden".

Na meerdere klachten te hebben gehad, werd besloten om de reclame te schrappen. "We zijn ons ervan bewust dat sommige mensen het als beledigend ervoeren", zeggen ambtenaren van Shibushi. Zelf stellen ze dat de enige bedoeling was om aandacht te genereren voor de viskwekerij.