Een jongen van drie jaar oud is na 72 uur alleen te zijn geweest in een bos in het Russische Siberië teruggevonden. Het gebied waar de jongen werd aangetroffen staat bekend om de hoeveelheid wolven en beren.

Tserin Dopchut, zoals de jongen heet, had enkel een chocoladereep mee toen hij verdween in het bos. Mogelijk liep de jongen achter een puppy aan. Dat kon gebeuren toen de overgrootmoeder van de jongen even niet oplette.

Een grote zoekactie werd daarna op touw gezet om de jongen terug te vinden. Volgens The Siberian Times sliep de kleuter op een zelfgemaakt bedje onder een lariksboom. Hij werd uiteindelijk gevonden door zijn oom. De jongen reageerde toen hij zijn stem herkende.

In het gebied waar de jongen is gevonden stroomt de rivier Mynas. Volgens de reddingswerkers was de jongen dood geweest als hij in de rivier terecht was gekomen.

Zoekactie

Ook de wilde dieren vormen een groot gevaar. "De beren eten zich momenteel vol voor de winter. Ze vallen alles aan wat beweegt."

In totaal is er gezocht in een gebied van zo'n 120 vierkante kilometer. Aan de zoekactie werkten de familie, dorpelingen en de politie mee. Ook werd een helikopter ingezet.