Jose Cardozo is zondag voor de tweede keer in een week ontslagen door zijn Mexicaanse club Chiapas. Een 0-3 nederlaag tegen Cruz Azul deed hem de das om.

De Paraguayaan verloor zeven keer in de laatste negen wedstrijden.

12 september werd de coach voor het eerst ontslagen na teleurstellende resultaten, maar de spelersgroep was het niet eens met die beslissing. De clubleiding gaf hier gehoor aan en het ontslag van Cardozo werd de dag erna weer teruggedraaid. 

Zondag werd Cardozo alsnog definitief ontslagen. "Het bestuur en Jose Saturnino Cardozo zijn wederzijds akkoord gegaan met het beëindigen van de werkrelatie", meldt de club op hun website. "Het team bedankt de Paraguyaanse tacticus voor zijn professionaliteit, loyaliteit en inzet.", laat clubvoorzitter Carlos Lopez Chargoy weten. 

Chiapas is hekkensluiter in de Mexicaanse Primera Division met vier punten uit negen wedstrijden. "We hadden een beslissing zoals deze nodig voor de spelers om bewust te worden van de situatie waarin we ons bevinden."

Opvolger

Jose Saturnino Cardozo wordt opgevolgd door Sergio Bueno. Bueno is geen onbekende bij Chiapas; hij leidde de club al tussen 2013 en 2015.