Een Canadees passagiersvliegtuig van de maatschappij WestJet is zaterdagavond aan de grond gehouden omdat mogelijk leguanen aan boord zouden rondlopen.

Het vliegtuig kwam eerder die dag uit Cuba en zou op weg gaan naar Vancouver.

Een passagier werd door de Canadese douane gestopt omdat een leguaan werd gevonden in zijn bagage, zegt een woordvoerder aan CBC News.

De man gaf toe dat hij vier leguanen had meegebracht, maar toen hij zijn tas doorzocht, vond hij er slechts twee. Omdat medewerkers er in eerste instantie van uitgingen dat de andere leguanen waren ontsnapt en zich aan boord zouden bevinden, werd het vliegtuig aan de grond gehouden.

Bagage

Hoewel WestJet ervan uitgaat dat de dieren niet verder zijn gekomen dan de plek waar bagage wordt ingeladen, nam de maatschappij het zekere voor het onzekere. Het vliegtuig zal aan de grond worden gehouden totdat zeker is dat de dieren niet aan boord zijn.

De passagiers die naar Vancouver wilden vliegen, werden op een andere vlucht gezet en liepen uiteindelijk vijftig minuten vertraging op.

De leguanen aan boord verleidden sommige passagiers tot het maken van grappen op Twitter over de noodzaak om acteur Samuel L Jackson mee te nemen aan boord.  Die streed in de film Snakes on a Plane tegen slangen die aan boord van een vliegtuig waren gekomen.