De 83-jarige Piet van der Weijden uit Utrecht heeft zaterdag eindelijk een tegoedbon uit 1956 voor een zweefvlucht kunnen incasseren. Hij vond het bonnetje laatst weer en maakte zaterdag een rondvlucht boven zijn stad.

"Grandioos, eerlijk waar". stamelde Van der Weijden na de tocht tegen een verslaggever van Hart van Nederland. "Dit was zo apart." Het was zijn grote wens om zijn woonplaats een keer vanuit de lucht te kunnen bewonderen.

De Utrechter raakte het bonnetje zestig jaar geleden kwijt. HIj werkte toen als operateur in de Camera-bioscoop aan de Oudegracht in Utrecht.

Hij had een film vertoond voor een groep leden van de Gooise Zweefvliegclub in Hilversum en kreeg als bedankje een tegoedbon voor een vlucht met een zweefvliegtuig.

Video: Piet van der Weijden verzilvert zestig jaar oude tegoedbon voor zweefvlucht 

Oud portemonneetje

Toen Van der Weijden het cadeau wilde verzilveren, was hij de bon kwijt. Laatst vond hij bij het opruimen van zijn huis weer een oud portemonneetje met daarin het briefje.

Via zijn nicht legde hij contact met de Gooise Zweefvliegclub. De organisatie ging meteen akkoord toen het verzoek werd gedaan of Van der Weijden zijn bonnetje alsnog mocht verzilveren.