Canadese stad hernoemt zes wegen na verwarring over zelfde naam

De Canadese stad Dartmouth heeft zes wegen een andere naam gegeven. De straten hadden dezelfde naam, wat grote verwarring veroorzaakte. 

De wegen heetten eerst allemaal Bethel Avenue, terwijl zij op meerdere plekken vanaf de 'hoofdweg' Bethel Avenue verschillende kanten op slingerden. Sommige van deze wegen waren zelfs niet eens te bereiken vanaf de hoofdweg, meldt CBC News.

Dit leidde tot uiteenlopende misverstanden. Zo kwamen pakketten vaak op het verkeerde adres aan. Ook waren de huizen verkeerd genummerd. Hulpdiensten liepen bovendien onnodig vertraging op door verwarring over de straatnaam. 

Tijd

De bewoners van de huizen aan de weg zeggen tegen CBC News dat het veel tijd kost om aan allerlei officiële instanties en bedrijven door te geven dat ze een nieuw adres hebben, maar zeggen vooral blij te zijn dat de misverstanden nu uit de wereld zijn geholpen.

Alleen de lange hoofdweg heet nu nog Bethel Avenue. De overige straten worden sinds maandag 'Lanes' (lanen) genoemd en heten Cecil, Edna, Florries, Holmes, Pollys and Paget. Op Google Maps is dinsdagavond de oude situatie nog te zien.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie