Vijfhonderd koeien gestolen bij Nieuw-Zeelandse boer

Bij een Nieuw-Zeelandse boer zijn in de periode tussen begin juli en eind augustus vijfhonderd koeien gestolen.

De boer, die zijn kudde houdt in de buurt van het dorp Ashburton, merkte de diefstal pas laat op omdat het op dit moment winter is in Nieuw-Zeeland en de koeien niet gemolken hoeven te worden, meldt AP.

De dieren zijn per stuk ongeveer 1.500 Nieuw-Zeelandse dollar waard (ongeveer 970 euro). De totale schade van de diefstal is dus ongeveer 750.000 Nieuw-Zeelandse dollar (485.000 euro).

"Hij is er helemaal kapot van en schaamt zich diep", zegt Willy Leferink, een goede vriend van de boer, tegen het persbureau. "Als jij driekwart miljoen dollar zou missen, zou jij er ook niet over willen praten."

Volgeladen

Volgens de politie zijn de dieren vrijwel zeker niet allemaal tegelijk meegenomen en zijn de daders een aantal keren teruggekomen. Een grote veewagen zou namelijk dertien keer moeten worden volgeladen om de vijfhonderd koeien mee te nemen.

In Nieuw-Zeeland leven meer dan tien miljoen koeien, tegenover 4,6 miljoen inwoners. De gestolen koeien van de boer zijn volgens Leferink nauwelijks verkoopbaar omdat ze een elektronisch oormerk hebben. Dat is wel te verwijderen maar de boer zegt dat weinig eerlijke handelaren dan de koeien zouden kopen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie