Zondag 22 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mount Everest

Personen die beklimming Mount Everest verzonnen mogen niet naar Nepal

Twee personen die claimden dat ze de Mount Everest in Nepal hadden beklommen terwijl ze dit in werkelijkheid niet hadden gedaan, is de toegang tot het land voor tien jaar ontzegd. 
Door NU.nl

Het stel, twee 30-jarige politieagenten uit India, zeiden 's werelds hoogste berg in mei te hebben beklommen. Daarmee zouden ze het eerste Indiase koppel zijn dat de beklimming had voltooid. Ze onderbouwden hun verhaal met foto's, maar deze bleken bewerkt te zijn, meldt de Indian Express

Enkele dagen na de vermeende beklimming meldde een persoon zich bij de politie die de berg wel echt beklommen had. Hij ontdekte een bewerking van zijn foto's en zei dat de verhalen van het koppel over de berg niet strookten met de waarheid. Na onderzoek bleek de man gelijk te hebben, waarna een zoektocht naar het inmiddels spoorloze stel is gestart. 

De politie in India noemde de leugens over de beklimming "schokkend". Ook de Nepalese autoriteiten hebben hun afkeuring uitgesproken en besloten dat het stel de komende tien jaar niet welkom is in Nepal. 

Aanbevolen artikelen