Zondag 22 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chinese toerist zit weken in Duits azc

Een Chinese toerist is tijdens een bezoek aan Duitsland aangezien voor een asielzoeker. De man zat twee weken in een asielzoekerscentrum voordat de autoriteiten hun fout doorhadden. 
Door ANP/NU.n

De 31-jarige man, die alleen Mandarijn spreekt, werd beroofd tijdens een bezoek aan Heidelberg. Toen hij aangifte wilde doen bij de politie werd hem een formulier voorgeschoteld dat een asielaanvraag bleek te zijn.

De man werd naar een asielzoekerscentrum in Dülmen, 360 kilometer verderop, gebracht. Hij kreeg eten en zakgeld, net als alle asielzoekers. Van de man werden vingerafdrukken afgenomen en hij werd onderworpen aan een medische controle.

Te goed gekleed

Medewerkers van het Rode Kruis kregen door dat iets niet klopte omdat de man goed gekleed was. "Maar hij gedroeg zich ook zo anders dan andere vluchtelingen", zegt Christoph Schlütermann van het Rode Kruis.

Met hulp van een lokaal Chinees restaurant werd uiteindelijk de waarheid achterhaald. "Het was uitzonderlijk. Hij zei dat Europa niet was wat hij ervan had verwacht", aldus Schlütermann.

Aanbevolen artikelen