Informatienummer op uitkeringskaart VS blijkt sekslijn

Een uitkeringsgerechtigde in de Amerikaanse staat Maine kwam erachter dat het informatienummer op de kaart waarmee hij zijn uitkeringsbedrag kon nagaan het nummer van een sekslijn was.

Door een drukfout was één cijfertje achterop op de kaart onjuist waardoor bellers uitkwamen bij de sekslijn, meldt AP zaterdag naar aanleiding van een bericht in de Sun Journal.

Lj Langelier ontdekte de fout al enige tijd geleden, maar wilde de informatie eerst niet delen, omdat hij bang was om bekend te worden als uitkeringsgerechtigde, maar vond het zelf "te grappig om te negeren" en plaatste een video op Facebook waar duidelijk te horen is dat hij uitkomt bij 'de heetste sekslijn van Amerika'. 

"Ik belde het nummer in mijn auto en dacht dat ik het nummer totaal verkeerd had. Maar ik keek naar de kaart, draaide het nummer weer en precies hetzelfde gebeurde. Ik vond het zeer geestig."

Volgens een medewerker van het Maine Department of Health and Human Services, dat de kaart heeft verstrekt, is de fout al langer bekend en zijn nieuwe kaarten wel correct. Hij zegt niet te weten hoeveel foute kaarten in omloop zijn.

Logisch

Volgens het departement is er een logische verklaring voor het feit dat mensen een sekslijn te pakken krijgen bij het draaien van het nummer dat verkeerd op de kaart staat.

"Hoewel wij erkennen dat wij verantwoordelijk zijn voor deze fout, hebben wij inmiddels wel geleerd dat een bedrijf actief is dat nummers zoekt die lijken op overheidsnummers en die opkoopt om misbruik te maken van mensen die een verkeerd nummer draaien."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie