Brit wil opnieuw heetste chilipeper ter wereld eten voor gratis maaltijd

Een 36-jarige Brit is in het ziekenhuis beland na het eten van drie kippenvleugels die waren gedoopt in een saus gemaakt van de heetste chilipeper ter wereld. Toch wil hij een nieuwe poging wagen, in ruil voor een gratis maaltijd.

De Brit hoopte een prijs van het restaurant The George in North Tees te winnen, schrijft The Telegraph.

Voor de uitdaging in de pub moeten mensen binnen tien minuten tijd tien hete kippenvleugels eten. Daarna mogen ze vijf minuten lang niets drinken. Wie het lukt, krijgt de maaltijd gratis. Het is volgens eigenaar van de pub nog niemand gelukt.

De saus wordt gemaakt van de Caroline Reaper chilipeper. Op de schaal van Scoville, waarmee de pittigheid van de chilipeper wordt vastgesteld, scoort deze peper tussen de 1,5 en 2,2 miljoen.

De man vertelt aan The Telegraph dat hij bij de tweede kippenvleugel een brandend gevoel kreeg. Hij dronk melk en at komkommers en tomaten, maar toen de buikpijn hem na een half uur te erg werd, ging hij naar het ziekenhuis.

Het personeel heeft hem goed geholpen, maar moest volgens hem ook lachen om het verhaal. Toch wil hij later opnieuw een poging wagen.

Uitdaging

De pub-eigenaar zegt dat niet iedereen de uitdaging mag aangaan. Deelnemers moeten er goed over hebben nagedacht en mogen geen alcohol hebben gedronken. Ook moeten mensen vooraf een document ondertekenen waarmee zij onderkennen zelf verantwoordelijk te zijn voor de gevolgen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie