Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Chocolade: zien eten doet eten.

Politie Overijssel pakt chocoladedief na maanden op

De politie van het Overijsselse dorp Diepenveen heeft eindelijk een hardleerse chocoladedief opgepakt. De vrouw dupeerde de afgelopen maanden zeker acht supermarkten door in totaal meer dan 150 dozen chocolade te stelen.
Door NU.nl

Het gaat om een 55-jarige vrouw uit Polen. Zij is opgepakt door oplettendheid van medewerkers van de Albert Heijn in Diepenveen, meldt RTV Oost

Het personeel herkende de vrouw van beelden die waren vrijgegeven van eerdere diefstallen. De werknemers hielden haar tijdens het winkelen in de gaten en betrapten haar op heterdaad. Haar tas zat vol met dozen chocolade.

De vrouw beperkte zich niet tot één merk chocolade: ze had Merci, Toffifee en Ferrero Rocher in haar tas zitten. Ze stopte haar tas vol met dozen en rekende vervolgens bij de kassa alleen wat kleine boodschappen af.

Merci-dame

De vrouw werd al sinds eind vorig jaar gezocht. Ze sloeg in de afgelopen maanden toe in Raalte, Wijhe en Diepenveen. Het lokale opsporingsprogramma Onder de loep besteedde in januari aandacht aan de zaak. Die beelden waren gezien door personeel van de Albert Heijn in Diepenveen.

Lokale media noemden de vrouw ook wel de 'Merci-dame', omdat dat merk haar nadrukkelijke voorkeur had.


Lees meer over:

chocolade

Aanbevolen artikelen