Scholieren India moeten herexamen doen na domme antwoorden in tv-show

Veertien scholieren in de Indiase deelstaat Bihar moeten opnieuw eindexamen doen. Zij behaalden dit jaar de beste resultaten, maar twee van hen gaven in een televisieprogramma zulke domme antwoorden, dat er twijfels rezen over hun kennis.

Een lokale tv-zender interviewde twee van de leerlingen. Maar in plaats van hen te feliciteren stelden de reporters eenvoudige vragen over hun zogenaamd beste vakken.

Zo antwoordde de beste leerlinge maatschappijleer, dat daarin het vak 'koken' werd geleerd. De beste scheikundeleerling wist niet dat de chemische formule van water H2O was.

De scholieren krijgen nu ''een kleine schriftelijke en mondelinge overhoring'', zei het hoofd van de schoolinspectie in Bihar, Lalkeshwar Prasad Singh. Ook wordt bekeken of het handschrift van de scholieren overeenstemt met dat op hun examenbladen.

Hoge cijfers op het eindexamen zijn belangrijk voor de toewijzing van het krappe aantal studieplaatsen in India. Elk jaar weer worden pogingen tot fraude gemeld. Zo probeerden in 2015 duizenden ouders tegen de gevel van een school te klimmen om hun kinderen de juiste antwoorden op hun examenvragen via de ramen aan te reiken.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie