Vijftien kinderen uit het Chinese dorp Atuler moeten elke dag met touwladders een steile rotswand van 800 meter beklimmen en afdelen om naar school te gaan.

Het gaat om kinderen tussen de zes en vijftien jaar. De levensgevaarlijke afdaling kost zo'n twee uur. Zij blijven dan ook een aantal dagen op school.

Het fotoverslag over de tocht van de bekende Chinese fotograaf Chen Jie verscheen in een krant in Peking en riep alom ongeloof op.

De vertegenwoordiger van de 72 inwoners van Atuler zei dat er geen geld is om in het dorp zelf bovenop een berg een school te bouwen. Hij hoopt dat de onthullende foto's helpen om het probleem op te lossen. De autoriteiten in de regio hebben inmiddels hulp toegezegd.

Schapen

Het dorpje Atuler, dat tweehonderd jaar bestaat, is geheel autarkisch. De meeste bewoners komen rond van het verbouwen van pepers en graan. De kosten van een weg van het dorp naar de school zou 9 miljoen dollar kosten.

In plaats daarvan heeft de lokale overheid de bewoners onlangs een kudde schapen ter waarde van 155.000 dollar geschonken.