Een Maleisische studente heeft in Australië zo'n 4,6 miljoen dollar (circa 2,9 miljoen euro) uitgegeven nadat ze ontdekte dat ze onbeperkt rood kon staan bij haar bank.

De vrouw dacht naar eigen zeggen dat het geld afkomstig was van haar rijke ouders, schrijft The Sydney Morning Herald zondag.

De studente gebruikte het geld onder meer om kleren, schoenen en handtassen aan te schaffen. De bank bevroor haar rekening vorig jaar, nadat de vrouw in een dag tijd 1,15 miljoen dollar had weggesluisd. Toen bleek dat ze door een fout onbeperkt geld kon opnemen.

De bank kreeg te horen dat sprake was van een vergissing. De vrouw zou hebben gedacht dat haar ouders in Maleisië geld op haar rekening bleven storten. Toch moest ze begin mei voor de rechter verschijnen, omdat ze bewust misbruik zou hebben gemaakt van de situatie.

Omdat de vrouw zich niet meer liet zien bij de rechtbank en haar telefoon niet meer opnam, werd uiteindelijk een arrestatiebevel uitgevaardigd. De politie arresteerde de 21-jarige vrouw toen ze in Sydney op een vliegtuig wilde stappen.