Brabantse zussen openen autobedrijf voor vrouwen

Twee Brabantse zussen hebben in Den Bosch een autogarage geopend die speciaal bedoeld is voor vrouwen. Volgens de zussen gaat het om de eerste garage voor en door vrouwen van Nederland.

Het autobedrijf doet aan schadeherstel, onderhoud en verkoop van occasions. De zaak is ingericht met de bedoeling om vrouwen meer op hun gemak te stellen, maar mannen zijn ook welkom. 

In de showroom is bijvoorbeeld een sieradenlijn te bekijken, er zijn verzorgingsproducten te testen en vrouwen kunnen er de nagels laten lakken. "Als je wilt ook in dezelfde kleur als je auto", zegt oprichter Mariëlle Hurkmans

Hurkmans is al eigenaar van een ander autobedrijf in Nistelrode: "Uit gesprekken die ik voer met klanten, bleek dat veel vrouwen het niet leuk vinden om naar de garage te gaan. Ze zien het als noodzakelijk kwaad, net als naar de tandarts gaan. Bij ons wordt daarom meer op beleving ingespeeld, het moet weer leuk worden." 

Andere specificaties

Mede-oprichter Janita Hurkmans vult aan: "Vrouwen letten op andere specificaties en kijken meer naar functionaliteiten. Denk aan: laadruimte, parkeergemak, grootte, veiligheid en kleur."

Brancheorganisatie BOVAG kan niet bevestigen of het bedrijf inderdaad de eerste 'vrouwengarage' van het land is. "Er zijn garages die wel eens vrouwenavonden organiseren, maar een garage zoals deze klinkt wel vrij uniek. Al kan ik dat niet hard maken", reageert een woordvoerder.

"We vinden het natuurlijk wel een hartstikke leuk initiatief. Als ondernemer moet je jezelf onderscheiden op de markt en dat doen deze dames prima."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie