Journalist Dana Milbank van de krant The Washington Post gaat zijn eigen column opeten. Hij had beloofd dit te doen als Donald Trump de nominatie voor de presidentsverkiezingen in de wacht zou slepen.

Milbank laat in zijn column van deze week weten dat hij zich aan de belofte houdt die hij ruim een half jaar geleden deed. Trump is de enige Republikeinse presidentskandidaat nadat diverse tegenstanders de afgelopen weken hun campagne opgaven.

"De Republikeinse kiezers hebben mij in de steek gelaten", verzucht Milbank in het artikel dat vrijdag online werd geplaatst. "Maar gelukkig hebben de lezers van de krant mijn geloof in Amerika en de mensheid weer hersteld. Ik heb via alle sociale kanalen al diverse recepten doorgekregen hoe ik mijn krantencolumn het beste kan verorberen."

Zo werd onder meer gesuggereerd de tekst in een smoothie te verwerken, er een saus van te maken of het krantenpapier in gebakken spek te wikkelen.

Chefkok

De journalist maakt van het opeten van de column een groot spektakel. Op 12 mei zal een gerenommeerde chefkok uit Washington de column bereiden volgens één van de gesuggereerde recepten.

De culinair recensent van The Washington Post doet ook mee aan het experiment en zal het recept waar de column in is verwerkt gaan bespreken. De hele maaltijd zal live te volgen zijn via een livestream op de Facebook-pagina van de krant.