Een Britse man heeft tijdens een verbouwing op zijn landgoed in Wiltshire de resten van een Romeins huis ontdekt. De overblijfselen zijn volgens experts in goede staat.

De tapijtontwerper stuitte op een Romeins mozaïek toen hij elektriciteitskabels aan het leggen was rond zijn schuur, zodat zijn zoontje genoeg licht zou hebben bij het spelen van tafeltennis.

Na extra opgravingen door archeologen bleek dat er vroeger een villa stond op het landgoed, zo schrijft de BBC. Het huis dateert van de periode tussen 175 en 220 na Christus.

Op het landgoed zijn ook honderden oesters gevonden. Die zouden in tonnen van de kust naar het plaatsje zijn gebracht. Volgens experts hadden destijds alleen welgestelde families het geld om dat te laten doen. Ook zijn broches en aardewerk uit de Romeinse tijd aangetroffen.

"We hebben veel voorwerpen gevonden die erop duiden dat de familie die hier woonde elitair was en een luxe leven leidde", zegt archeoloog David Robert van Historic England. "Deze vondst is historisch gezien van enorm belang. De resten zijn in een goede staat."