In Los Angeles heeft donderdag een vreemde achtervolging plaatsgevonden. Twee mannen die reden in een Ford Mustang met open dak draaiden met de auto 'donuts' op het wegdek en werden geblokkeerd door een bus voor toeristen.

De jacht eindigde in een feestelijk onthaal. De mannen lieten zich vervolgens kalmpjes arresteren door de politie. Dat melden verschillende Amerikaanse media waaronder Los Angeles Times.

De achtervolging, die anderhalf uur duurde, was rechtstreeks op de televisie te volgen. De politie had last van het slechte weer in de Amerikaanse stad en slaagde er daardoor lange tijd niet in om de auto te achterhalen.

De mannen waren op de vlucht geslagen na een inbraak in de voorstad Cerritos. Tijdens de achtervolging stond de bijrijder regelmatig te dansen op zijn stoel en stak hij diverse malen zijn vuist in de lucht.

Video: Bizarre achtervolging door Los Angeles

Rondjes

De Mustang haalde onderweg hachelijke toeren uit. Bovenop een viaduct op Hollywood Boulevard draaide de bestuurder rondjes op het asfalt, ook wel donuts genoemd.

Even verderop probeerde een tourbus van de entertainmentwebsite TMZ, die rondleidingen organiseert door Hollywood, de Mustang tevergeefs klem te rijden.

De achtervolging eindigde uiteindelijk in een woonwijk in het zuiden van Los Angeles waar de mannen als helden werden onthaald. Voordat de inbrekers werden ingerekend vonden omhelzingen plaats en werden selfies gemaakt.

De politie spreekt in de krant van "zeer vreemd gedrag", maar laat weten dat de arrestatie zonder incidenten is verlopen.