Dieven in Groot-Brittannië zijn deze week veroordeeld tot een gevangenisstraf na het stelen van koekjes en bier uit een voedselfabriek in Zuid-Wales. De waarde van de buit bedroeg 63.000 pond (ongeveer 78.000 euro).

De rechter in Cardiff heeft de vijf dieven nu veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de zestien en 44 maanden.

De groep van vijf personen stal in juni vorig jaar een aanhangwagen met biscuits uit een voedselfabriek in Torfaen in het Zuiden van Wales. De aanhangwagen werd later teruggevonden op de snelweg, maar de inhoud was inmiddels verdwenen, meldt Irishlegal.com.

De mannen reden van Liverpool naar Gwent in gestolen voertuigen. Door zich voor te doen als medewerker van een bezorgservice, kregen ze toegang tot de biscuits.

''Er is veel planning vooraf gegaan aan de diefstal, zoals het namaken van nummerborden'', meent de rechter. Zo zou niet zichtbaar zijn dat de voertuigen waren gestolen.

Celstraf

De leider van de groep bekende dat hij schuldig is aan het stelen van een aanhangwagen, het verhandelen van gestolen goederen en het ongeoorloofd besturen van een bezorgvoertuig. Hij werd veroordeeld tot 44 maanden cel.

De andere criminelen moeten veertig, achttien en zestien maanden in de cel doorbrengen.