Ministerie VS waarschuwt lelijke toeristen

Voor Amerikanen die in de Verenigde Staten niet als bloedmooi te boek staan, geldt waarschijnlijk hetzelfde als ze op vakantie zijn. Deze mensen moeten huiverig zijn voor oplichters  

Dit merkwaardige advies geeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan studenten die hun lentevakantie in het buitenland doorbrengen.

''Geen tien in de VS? Dan ook geen tien in het buitenland. Pas op dat je er niet in wordt geluisd om dure drank voor anderen te kopen. Of erger, dat je wordt beroofd. #springbreakingbadly'', schreef het bureau van consulaire zaken van het ministerie.

Het opmerkelijke reisadvies leidde tot verontwaardiging, maar ook veel grappen op Twitter. ''Ik ben een 6,2 in de VS maar in het metrieke stelsel word ik WEL een tien'', grapte een twitteraar. ''Moeten Amerikanen kokhalzen van je gezicht? Dan zullen Europeanen dat ook doen. Je bent hopeloos. Liefs, het ministerie van Buitenlandse Zaken'', zei een ander.

Het ministerie heeft het bericht verwijderd en excuses gemaakt, maar zei alleen te willen voorkomen dat Amerikanen worden opgelicht.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie