Beelden vrijgekomen van ontsnapping Canadese gevangenen per helikopter

De Canadese rechtbank heeft dinsdag beelden vrijgegeven van twee gevangenen die in 2013 wisten te ontsnappen uit de St-Jérôme-gevangenis in Quebec.

De video is vrijgegeven omdat een van de gevangenen, de Hells Angel Benjamin Hudon-Barbeau, deze week is voorgekomen, meldt CBCNews.

Te zien is dat de twee gedetineerden vanuit het raam van de gevangenis via een touw in een helikopter weten te klimmen die op het dak van het gebouw staat geparkeerd. 

De helikopter was eerder door twee anderen gekaapt en de piloot werd gedwongen naar de gevangenis te vliegen. Gevangenisbewaarders konden destijds niks beginnen tegen de mannen omdat ze niet wisten wie er in de helikopter zat en of diegene gewapend was. "Het gebeurt alleen in films dat een helikoper uit de lucht wordt geschoten", zei een woordvoerder van de politie destijds. 

Video: Spectaculaire beelden van ontsnapping gevangenen

Drugs

Hudon-Bardeau wordt verdacht van meerdere aan drugsgerelateerde criminele activiteiten. Hij werd samen met de andere gevangene vrij snel na hun ontsnapping in 2013 opgepakt

In 2014 ontsnapten andere gevangenen nabij Quebec op een soortgelijke manier via een helikopter. Ook zij werden weer opgepakt door de politie.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie