Amsterdammer treft onbekende Britse man in bed aan

Een Amsterdamse man heeft vrijdag op zaterdagnacht een onbekende Brit in zijn bed aangetroffen. De dronken man was door het open raam van zijn flatwoning geklommen.

"Ik dacht eerst, wat heb ik nou weer gedaan? Totdat realiseerde dat ik deze man echt niet kende", aldus de bewoner tegen AT5. "De Brit is wakker geworden en dacht dat hij in een hotelkamer zat."

De bewoner van de Oetgensstraat in Amsterdam-Oost heeft toen de politie gebeld. "Agenten hebben nog diverse hotels gebeld en hem toen maar meegenomen", aldus een woordvoerder van de politie. 

De Brit zou met een groep collega's naar Amsterdam zijn gekomen, maar zijn telefoon kwijt zijn geraakt. Contact leggen met de collega's via Facebook lukte hem niet.

Onder invloed

"Hij is in een bed beland en weet bij god niet meer hoe hij er in terecht is gekomen. Uiteraard hebben we hem wel meegenomen naar het bureau. We hebben hem verhoord, maar hij was dusdanig onder invloed dat hij er zelf weinig van snapte."

De Brit is inmiddels weer op vrije voeten. De politie heeft de bewoner geadviseerd het raam niet meer open te laten staan.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie