Recordpoging 'grootste schoolreis' in Beekse Bergen geslaagd

Een groep van drieduizend schoolkinderen en begeleiders hebben donderdag in Safaripark Beekse Bergen het wereldrecord 'grootste educatieve schoolreisje' gevestigd. 

Het record wordt aangemeld bij Guinness World Records, zegt een woordvoerder van het Liliane Fonds.

De recordpoging was onderdeel van de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel' van het Liliane Fonds. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor het recht op onderwijs van kinderen met een handicap in de armste landen ter wereld.

In de Beekse Bergen zongen de kinderen om 10.30 uur het actielied 'Herrie op het plein' en maakten vervolgens een minuut lang zo veel mogelijk herrie. ''Het was oorverdovend", aldus de woordvoerder. De lawaaiminuut werd op veel meer plaatsen gehouden: in totaal deden 200.000 kinderen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika mee aan de lawaai-actie.

André Kuipers

Het vorige Guinness-record 'grootste schoolreisje' stamt uit 2013, toen 1872 leerlingen en 200 begeleiders van een school in Amersfoort in Walibi natuurkundeles kregen van astronaut André Kuipers.

Het nieuwe record zet een streep door het plan van twee Jumbosupermarkten in Beilen en Westerbork om eenzelfde record te vestigen. Zij organiseren op 31 maart een schoolreis naar Wildlands in Emmen met 2200 scholieren en begeleiders.

''Het schoolreisje gaat hoe dan ook door, maar over de recordpoging moeten we nog maar eens nadenken", aldus de bedrijfsleider van Jumbo Beilen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie