Maandag 23 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Leicester City

Brit laat inzet op landstitel Leicester City afkopen door wedkantoor

Een Britse gokker heeft 93.257 euro (72.000 pond) gekregen van een wedkantoor om zijn inzet op een landstitel van Leicester City in de Engelse Premier League af te kopen.
Door NU.nl/Reuters

De fan van de huidige koploper in de Premier League heeft aan het begin van het seizoen 50 pond (65 euro) ingezet op een titel voor Leicester City, wat toen nog hoogst onwaarschijnlijk leek. 

De quotering stond op 5.000 tegen 1 (inmiddels 5 tegen 4). Als Leicester uiteindelijk de titel zou winnen kreeg de anonieme fan 250.000 pond. Die kans heeft hij nu laten schieten voor de zekerheid van een kleiner geldbedrag.

Het elftal van trainer Claudio Ranieri staat momenteel vijf punten los van achtervolger Tottenham Hotspur, met nog negen duels te gaan.

Toch nam de gokker het zekere voor het onzekere. Hij nam het aanbod ook al aan voor het uitduel dat Leicester City zaterdag speelde bij Watford (0-1), dat anders met de winst van de koploper was opgelopen naar 117.867 euro.

"Ik ben in extase", liet de fan aan wedkantoor Ladbrokes weten. "Ik las de kranten zaterdagmorgen en dacht: het is tijd om te cashen."

Hypotheek

De Brit kijkt uit naar het restant van het seizoen. "Of we nu winnen of verliezen. Het zou veel voor me betekenen als Leicester kampioen wordt, dus er was voor mij geen reden om hebberig te zijn." 

De fan weet ook al wat hij met het geld gaat doen. "Ik ga lekker op vakantie in Spanje en dan los ik mijn hypotheek af."

Aanbevolen artikelen