Een recentelijk gevonden set honkbalkaarten van honderd jaar oud blijkt een waarde van minstens een miljoen dollar te hebben (bijna een miljoen euro). 

De kaarten werden bij toeval gevonden door de familie van een overleden overgrootvader in zijn huis. Ze zaten in een verkreukelde oude papieren zak. De zak werd in eerste instantie aangezien als vuilnis, maar toch besloot de familie de inhoud te laten onderzoeken, meldt NBC News

Een expert op het gebied van sportmemorabilia bekeek de kaarten en kwam tot de conclusie dat ze erg waardevol blijken te zijn. Hij noemde geen bedrag, maar wist zeker dat het om "een getal met zeven cijfers" gaat.

Op de kaarten prijkt de beeltenis van honkballegende Ty Cobb. Hij wordt gezien als een van de grootste honkballers aller tijden. Na zijn roemrijke carrière, die duurde van 1905 tot 1928, werd hij in 1936 opgenomen in de Hall of Fame.

Van de destijds populaire set kaarten zijn slechts vijftien teruggevonden, waarvan de zeven recentelijk gevonden kaarten. Omdat ze zo zeldzaam zijn, zijn de honkbalkaarten veel geld waard.