Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven zijn van plan om in april een bierkrattenbrug over water te bouwen.

Volgens Cursor, de nieuwssite van de universiteit, willen de studenten een brug met een overspanning van minstens 27 meter bouwen. Daarmee zou het huidige record, dat in handen is van de Technische Universiteit Delft, met vijf meter worden verbroken. 

Het record van de studenten in Delft staat op 22,15 meter. Daarvoor was het record nog in handen van de universiteit in Eindhoven. "Wij willen er echt een schepje bovenop doen en iets spectaculairs neerzetten. Niet alleen een paar meter meer, maar ook de eerste brug over water te bouwen."

Om de brug te maken, willen de studenten gebruik maken van een kettingboog. De kratten worden dan niet gestapeld, maar liggend op hun kant in elkaar geschoven. Ook worden de kratten niet gelijmd of vastgeschroefd. "De brug staat of valt met precisie", aldus student Luc Gerlings.

Bavaria stelt voor de bouw 12.500 bierkratten ter beschikking. Vermoedelijk wordt minder dan de helft van alle kratten gebruikt voor de brug zelf. Er wordt rekening gehouden met kratten die sneuvelen tijdens het bouwproces en een gedeelte komt terecht in een tribune bij de brug.

Het bouwwerk moet zaterdagmiddag 23 april klaar zijn.