Duitse tiener beklimt illegaal Piramide van Gizeh

Een Duitse tiener riskeert een gevangenisstraf in Egypte voor het beklimmen een van de 4.500 jaar oude Piramides van Gizeh.

De 18-jarige Andrej Cieselski heeft door zijn acrobatische actie een decennia-oude wet overtreden, meldt The Huffington Post.  

Binnen acht minuten stond de Duitser op de top van de piramide, schrijft hij op zijn blog. "Naar beneden klimmen kostte me twintig minuten. Veiligheid voor alles!"

Politie

Eenmaal beneden aangekomen stond de politie hem al op te wachten. De tiener is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Daar is ook zijn camera onderzocht om erachter te komen wat hij nou deed op de piramide.

De bedoeling was eerst om de tiener af te leveren bij de Duitse ambassade, maar na een poos werd hij vrijgelaten zonder consequenties.

'Enorme kick'

Cieselski’s Facebook-pagina staat vol met foto’s van grote hoogte. Zo beklom de tiener vorig jaar in maart een wolkenkrabber in Hong Kong.

In een interview uit 2014 met Caters News zegt de tiener een enorme kick te krijgen van het op randjes staan op hoge gebouwen. "Ik heb nog nooit een ongeluk gehad, want ik doe altijd erg voorzichtig en denk twee keer na voor ik iets doe."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie