Een basisschool in Wales heeft alle chocolade in de ban gedaan omdat een van de leerlingen daar allergisch voor is. Niemand mag worden gezien met de lekkernij in en rond de school. 

Het kind, waarvan de school de identiteit geheim houdt, kan erg ziek worden als hij of zij in aanraking komt met chocolade. Maar de leerling krijgt ook een allergische reactie als iemand in de buurt het snoepgoed eet.  

Daarom is een algeheel chocoladeverbod ingesteld. Het menu van de schoolkantine is aangepast en leerlingen en hun ouders worden erop gewezen dat rugzakken en lunchpakketten vrij moeten zijn van chocoladeresten.

Een aantal ouders van leerlingen heeft daarover een boze brief gestuurd naar de directie van de school, meldt de South Wales Evening Post. Hoewel er begrip is voor de situatie van de allergische leerling, gaat een totale ban wat hen betreft te ver.

"Wat doet het kind als er buiten school chocolade gegeten wordt? En krijgen we een chocoladepolitie bij de ingang van de school? Zal het personeel van de school hun tijd verdoen met het inspecteren van alle lunchpakketten?", aldus een bezorgde ouder.