Dinsdag 24 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Amerikaanse oorlogsveteraan ziet na zeventig jaar vriendin weer

Een 93-jarige Amerikaanse oorlogsveteraan gaat na zeventig jaar zijn liefde uit de oorlogsjaren weer terugzien.
Door NU.nl

Norwood Thomas en de 88-jarige Joyce Morris uit Australië leerden elkaar kennen toen hij in 1944 als militair gestationeerd was in Londen. In juni van dat jaar nam hij als parachutist deel aan D-Day, de grote operatie van de geallieerden in Normandië.

Na de oorlog keerde Thomas terug naar de VS en zag zijn grote liefde nooit meer. Hij vond in Amerika een andere vrouw, met wie hij trouwde en zijn hele leven gelukkig was. Maar na haar overlijden begon de oud-militair toch weer terug te denken aan zijn tijd met Morris.

Zij was haar grote oorlogsliefde ook nog niet vergeten, want vrijwel op hetzelfde moment zocht haar zoon via internet contact met de zoon van Thomas.

Valentijnsdag

Het tweetal heeft via Skype met elkaar gepraat en wil elkaar na zeventig jaar weer zien. Lokale media in de staat Virginia, waar Thomas woont, startten vervolgens een crowdfunding op om de reis naar Australië te kunnen betalen. Toen Air New Zealand van de actie hoorde, bood de luchtvaartmaatschappij volgens persbureau AP aan de veteraan, die rond komt van een klein pensioen, gratis naar zijn oude vriendin te vervoeren.

De reis wordt begin februari gepland, zodat de bejaarde geliefden elkaar op Valentijnsdag weer in de armen kunnen sluiten.

Aanbevolen artikelen