Rotterdamse stadsecoloog boos op NS voor verjagen van spreeuwen

De stadsecoloog van de gemeente Rotterdam is niet blij dat de NS de spreeuwen van station Rotterdam Centraal verjaagt. Volgens hem horen de dieren bij de stad en het station.

"De NS moet de spreeuwen juist omarmen, als een stukje natuur dat dicht bij ons ligt", stelt stadsecoloog André de Baerdemaeker voor RTV Rijnmond. "Deze vogels doen ons geen kwaad. Ze zijn zelfs een vrolijk elementje hier op gure dagen als we moeten wachten op een trein. Het is altijd leuk als er een paar vogels langs komen kwetteren."

Bovendien zitten de diertjes op het station beschermd tegen roofdieren. Het gaat de laatste jaren niet goed met spreeuwen in Nederland. Het worden er steeds minder, vooral door de afname van sappige weilanden, de voornaamste voedselbron voor de vogel.

De oproep van de stadecoloog wordt gesteund door directeur Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam.

De NS heeft vorige week speciale laserapparaten geplaatst waarmee de spreeuwen moeten worden verjaagd. De vogels zouden bang worden van laserstralen en daarom het station weer verlaten. De NS stelt dat de dieren overlast veroorzaken bij de reizigers.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie