Kipling koopt eigen aapjes terug van verzamelaarster

Tassenfabrikant Kipling koopt ruim duizend pluche aapjes op van een verzamelaarster uit België. Het bedrijf had sommige zeldzame aapjes zelf niet bewaard. 

De 24-jarige Anke Suys uit Mechelen verzamelde in haar kinderjaren 1062 stuks van de pluche aapjes. Het gaat om allerlei uitvoeringen in verschillende kleuren.

De Belgische tassenmaker verkoopt boekentassen die lange tijd enorm populair waren op middelbare scholen. Aan de ritssluiting van die tassen hangt een aapje in dezelfde kleur als de tas.

Twee weken geleden besloot Suys wegens ruimtegebrek haar enorme collectie aapjes van de hand te doen, weet het Gazet van Antwerpen.

De krant schrijft dat het Kipling zelf is die de collectie opkoopt. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat de verzameling bijzonder is omdat er veel collector’s items bij zitten. Van sommige aapjes zijn er zo weinig gemaakt dat het bedrijf ze zelf ook niet meer heeft.

"In de collectie zitten aapjes uit Amerika, enkele eerste edities en special editions van evenementen zoals de Olympische Spelen", legt Suys uit.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie