Lezers van weekblad Donald Duck hebben Verweggistan gekozen tot leukste woord uit Duckstad. In totaal brachten ruim 5.500 lezers en geïnteresseerden online hun stem uit. 

De woorden 'schorriemorrie' en 'stoethaspel' eindigden op de tweede en derde plek. 

Verweggistan, een fictief land ver weg, is in de jaren zeventig verzonnen door de redactie van het weekblad. Het woord werd in de jaren negentig opgenomen in woordenboek Van Dale

Redactie

"Het is het enige woord uit de shortlist dat echt uit de Donald Duck komt", zegt hoofdredacteur Joan Lommen tegen NU.nl. De tien woorden waar de lezers uit konden kiezen stonden in het Grote Ducktee-nummer van het blad. 

De redactie van het blad beleeft veel plezier aan het taalgebruik van de inwoners van Duckstad. "Tijdens redactievergaderingen kan het wel eens gaan over een woord en de vraag of Knabbel en Babbel dat ooit zouden gebruiken", vertelt Lommen. 

Vermomhok 

"Veel mensen denken dat we heel veel woorden zelf verzinnen, maar dat valt wel mee. We zijn geen Marten Toonder of van Kooten en De Bie." Behalve dan het woord Verweggistan. En het 'vermomhok' van Midas de Wolf.

"En vorig jaar was er de 'Dagobert Ducktaks', maar dat komt niet uit het blad zelf. We maken wel veel afgeleiden van plaatsnamen en namen van personen, zoals Eendhoven en Dooierdam."