Presentator kondigt verkeerde winnares aan als Miss Universe

Miss Filipijnen heeft de Miss Universe-verkiezing gewonnen. Presentator komiek Steve Harvey maakte aanvankelijk de verkeerde winnares bekend tijdens de finale in het Amerikaanse Las Vegas.

Harvey kondigde ten onrechte aan dat Miss Colombia zich de nieuwe Miss Universe mocht noemen.

Na enkele minuten merkte hij dat hij zijn kaartje verkeerd had voorgelezen en moest hij opnieuw het woord nemen om Miss Filipijnen, Pia Wurtzbach, tot winnaar uit te roepen.

"Het is mijn schuld, op het kaartje stond het goed", verontschuldigde hij zich. Het kroontje was inmiddels al opgezet bij de Colombiaanse Ariadna Gutierrez, maar die moest de eer dus al snel weer doorgeven aan de verbouwereerde Filipijnse.

Wurtzbach versloeg bij de internationale schoonheidswedstrijd kandidaten uit zo'n tachtig landen, onder wie de Nederlandse Jessie Jazz Vuijk.

Video: Presentator kondigt verkeerde winnaar aan als Miss Universe

Nederland

Vuijk zat niet bij de laatste vijftien finalisten. "Zo jammer. Jessie Jazz heeft het geweldig gedaan!", meldt het team achter de Nederlandse op Facebook vlak nadat de top-15 werd bekendgemaakt in Las Vegas.

Kim Kötter sprak over "een dramatisch einde" van de verkiezing. "Het was een prachtige avond, maar iedereen hier is van slag. Heel erg zielig allemaal", stelde Kötter van de Miss Nederland Verkiezing.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie