Eerlijke ober geeft vergeten tas met 32.000 dollar terug

Een ober die een tas met 32.000 dollar (bijna 30.000 euro) aan contant geld vond in een restaurant in het Amerikaanse Fresno, heeft ervoor gezorgd dat het geld terug is bij de eigenaar die het was vergeten.

"Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik had nog nooit zoveel geld gezien", vertelde de 33-jarige Brian Geery die de bankbiljetten ontdekte.

De ober ontdekte het geld nadat de klanten waren vertrokken. Voor de man ging het om een groter bedrag dan hij zelf jaarlijks netto mag bijschrijven op zijn bankrekening.

Toch besloot hij het geld aan zijn baas te geven en weer aan het werk te gaan. "Ik geloof in karma", vertelde Geery vrijdag (lokale tijd).

De ober had het geld volgens zijn werkgever ook in eigen zak kunnen steken, omdat geen camera's hangen op de plek waar het was achtergelaten. Toen het gezin de politie belde om melding te maken van de vergeten tas, bleek dat het geld al op ze lag te wachten.

Beloning

Nadat de politie had vastgesteld dat het geld op legale wijze was verkregen, konden de eigenaren hun tas weer ophalen. Ze boden de ober een beloning aan, maar die weigerde hij.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie