Stuk bruiloftstaart van Diana en Charles onder de hamer

Een 34 jaar oud stuk taart dat werd geserveerd tijdens de bruiloft van prinses Diana en prins Charles wordt geveild.  

Dat meldt People.

Het koninklijke stukje fruitcake met roomkaasglazuur gaat op 14 december onder de hamer. De lekkernij werd in 1981 speciaal voor de bruiloft gebakken door het hoofd van de keuken van de Marine.

Het stukje is ingepakt in wax en wordt gepresenteerd in een zilveren doosje. In het doosje bevindt zich ook nog het originele kaartje dat er in 1981 bij gegeven werd, met als opschrift 'Met de beste groeten van de Koninklijke Hoogheden, de Prins en Prinses van Wales’.

Startprijs

De startprijs is 1.100 dollar. De taart uit 1981 is niet meer geschikt om te eten, aldus de veilingmeester. Volgens hem bestaat er een groep verzamelaars van koninklijke taarten.

Het is overigens niet het eerste stuk koninklijke taart dat wordt geveild. Een soortgelijk stuk cake van dezelfde bruiloft bracht vorig jaar 1.375 dollar op.

Victoria

In september wisselde een stuk cake van de bruiloft van koningin Elizabeth en prins Philip uit 1947 van eigenaar voor 750 dollar. In 2013 bracht een stuk taart van het huwelijk van prinses Kate en prins William 4.000 euro dollar op.

Er is ook al een keer een stuk taart van de bruiloft van koningin Victoria uit 1840 geveild.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie