Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Russische priesters poseren met kat op kalender

Twaalf Russische priesters hebben zich voor een kalender met hun kat op schoot laten portretteren. Het is voor het eerst dat Russisch-orthodoxe geestelijken zich zo "frivool" laten afbeelden.
Door NU.nl

Dat meldt persbureau AFP.

De kalender is een initiatief van de Russische website Pravmir.  De site is overigens geen officieel orgaan van de Russisch-orthodoxe kerk. De priesters hebben ook uit eigen beweging en initiatief meegedaan aan het project.

De twaalf priesters staan op de kalender afgebeeld in hun officiële gewaad, met de kat op schoot, in hun armen of op hun schouders. Het is voor zover bekend de eerste 'alternatieve' kalender waaraan Russisch-orthodoxe geestelijken meewerken. De andere kerkelijke kalenders bevatten afbeeldingen van heilige iconen.

Geen zonde

In een reactie stelde een woordvoerder van de Russisch-orthodoxe kerk dat  de kalender niet als een zonde wordt beschouwd. "Maar ik zou hem zelf niet aan mijn muur ophangen", aldus de zegsman.

De eerste oplage van duizend exemplaren is inmiddels uitverkocht. Veel Russisch-orthodoxe kerken hebben een exemplaar besteld. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan een organisatie die dakloze dieren opvangt.


Lees meer over:

Katten

Aanbevolen artikelen