Een man uit de Canadese provincie Alberta heeft een boete gekregen van 287 dollar (zo'n 200 euro), omdat hij aan het sms'en was in de rij voor het afhaalloket (drive-through) van de Canadese koffie- en donutketen Tim Hortons.

Dat meldt de Canadese krant The Toronto Star.

"Het is de eerste keer in mijn leven dat ik hoor dat zoiets in een drive-through gebeurt", zegt Chris Rechner van de Alberta Motor Association (AMA).

De man kreeg de boete voor onoplettendheid tijdens het rijden afgelopen week bij een Tim Hortons-filiaal in de stad Beaumont, terwijl hij in de rij auto's op zijn koffie aan het wachten was.

Volgens de provinciale verkeersregels is het voor de bestuurder van een auto strikt verboden om een mobiele telefoon te gebruiken. Deze regel geldt ook wanneer er moet worden gewacht, bijvoorbeeld voor een stoplicht of bij een spoorwegovergang, opdat de bestuurder te allen tijde alert blijft.

'In beweging'

De auto in de drive-through "was in beweging", verklaart een woordvoerder van de politie in Beaumont de boete. Volgens hem was de bestuurder ook onbeschoft toen hij werd benaderd door de dienstdoende agent. "Hij was extreem respectloos en toonde een negatieve houding."

Volgens de politiewoordvoerder zijn er geen specifieke verkeersregels voor het rijden in een drive-through en valt dit incident derhalve onder de regels die gelden voor het algehele verkeer in Alberta.

De man zou tegen lokale media hebben gezegd dat hij gaat proberen om de boete aan te vechten.