Woensdag 18 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Australië vestigt wereldrecord met 518.838 kerstlampjes

Een man uit de Australische stad Canberra heeft officieel het wereldrecord 'meeste lampjes in een kerstboom' op zijn naam geschreven.
Door NU.nl

David Richards uit Canberra hing vrijdag 518.838 in een 22 meter hoge stalen boom, zo melden lokale media.

Het record was al vijf jaar in handen van Universal Studios in Japan. De 36 meter hoge boom in Osaka had 374.280 lampjes.

Vele duizenden mensen zagen toe hoe vrijdag de meer dan een half miljoen lampjes werden aangestoken. De kunstmatige, 22 meter hoge boom bestond verder uit groen kunstbont. De piek was anderhalve meter hoog en bevatte 12.000 lampjes.

Video: Australië vestigt wereldrecord met 518.838 kerstlampjes 

Beeld uit video: Australië vestigt wereldrecord met 518.838 kerstlampjes
Afspelen knop

Australië vestigt wereldrecord met 518.838 kerstlampjes

Australië vestigt wereldrecord met 518.838 kerstlampjes

Grootste Lego-boom

Richards, in het dagelijks leven werkzaam als advocaat, is een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Eerder vestigde hij ook het records voor de meeste lampjes op een huis (502.165).

Met zijn recordpogingen haalt Richards geld op voor onderzoek naar het voorkomen van wiegendood. Hij heeft al vele honderdduizenden dollars verzameld. De kerstboom in Canberra blijft staan tot nieuwjaarsdag.

In de Australische stad Melbourne werd vrijdag een ander record gevestigd. De stad heeft de komende weken de grootste Lego-kerstboom van het zuidelijk halfrond. De boom bestaat uit meer dan een half miljoen Legoblokjes.

Aanbevolen artikelen