Inwoners van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) die zeggen dat ze ongelukkig zijn, kunnen een telefoontje van de politie verwachten met de vraag waarom dat is. 

Dat meldt persbureau AP maandag.

De Verenigde Arabische Emiraten staat momenteel op plek 20 van de landen waar mensen het gelukkigst zijn, volgens het World Happiness Report van de Verenigde Naties. Het land wil in 2021 echter op plek 10 staan.

Inwoners van Dubai hebben daarom een sms ontvangen met de vraag: Bent u gelukkig? Via een bijgeleverde link kon er gekozen worden uit drie antwoorden in de vorm van een emoticon: een lach, een neutrale blik en een frons.

Contact

Mensen die een frons uitkiezen, geven daarmee aan niet gelukkig te zijn. Van de 200.000 respondenten was tien procent niet gelukkig. Met een aantal van hen werd contact opgenomen door de politie om erachter te komen waarom ze niet gelukkig waren.

Waar mogelijk werden de ongelukkige inwoners geholpen met hun probleem, zolang ze niet persoonlijk van aard zijn. Het gaat enkel om zaken waar de politie iets aan kan doen, of een ander orgaan van de regering.

Gelukkigste landen