Een biscuit uit een overlevingspakket van de Titanic wordt zaterdag voor mogelijk 10.000 Britse pond (13.800 euro) geveild.

Dat meldt de BBC.

Volgens een woordvoeder van het veilinghuis in het Britse Devizes gaat het om het "meest waardevolle koekje ter wereld". Het biscuitje werd door Titanic-overlever James Fenwick als souvenir in een foto-envelop van Kodak bewaard.

Naast het koekje wordt zaterdag ook een foto geveild van de ijsberg waar de Titanic in 1912 mee in aanvaring kwam. De foto werd een dag na het zinken van de Titanic genomen door een kapitein die met zijn schip langsvoer. De kapitein was op dat moment niet bekend met het feit dat zich de vorige dag op diezelfde plek een ramp had voltrokken.

De beeltenis zou volgens het veilinghuis meer dan 20.000 euro kunnen opleveren. De foto en het biscuitje zouden de meest "waardevolle en iconische collector's items" van het gezonken schip zijn.

De Titanic liep tijdens zijn eerste trans-Atlantische reis op 14 april 1912 op een ijsberg en zonk. Daarbij verloren circa 1500 mensen het leven.